lindungi & warisi RUMAH anda!

Ketahui Cara Bagaimana Anda Boleh Lindung RUMAH anda dari Risiko LELONG dan Risiko BEKU selepas KEMATIAN.

Gunakan Plan HIBAH TAKAFUL sebagai DANA PELUPUSAN HUTANG  &  PENGGANTIAN PENDAPATAN!

Mulakan simpanan HIBAH TAKAFUL supaya:

  • Pasangan tak perlu lagi risau jika berlaku kematian kerana baki pinjaman RUMAH dapat terus dilangsaikan dengan pampasan HIBAH takaful yang diterima.
  • Dapat elak HARTA BEKU kerana Waris ada modal dari pampasan HIBAH takaful untuk kos pengurusan harta pusaka supaya RUMAH dan HARTA arwah dapat dimanfaat dan diwariskan.
  • Pampasan HIBAH takaful ang diterima secara TUNAI dapat dijadikan PENGGANTIAN PENDAPATAN supaya Bulanan RUMAH dapat diteruskan ketika diuji HILANG PENDAPATAN akibat sakit kritikal dan cacat kekal.
  • Pasangan yang HIDUP ada MODAL TUNAI dari pampasan HIBAH takaful yang diterima  untuk bayar bahagian waris faraid sekiranya dituntut dan dapat jaga RUMAH tersebut daripada terpaksa DIJUAL utk pembahagian FARAID.
  • Dapat pastikan pasangan yang tidak bekerja TIDAK TERBEBAN selepas kematian kerana pampasan HIBAH takaful yang diterima boleh digunakan untuk LUPUSKAN semua BAKI HUTANG rumah tersebut dan lebihan pampasan tersebut boleh digunakan sebagai PENGGANTIAN PENDAPATAN untuk kelangsungan hidupnya Bersama anak-anak.

KISAH BENAR...

Ramai Pembeli HARTANAH yang terpaksa berhadapan dengan SAKIT KRITIKAL tak mampu teruskan bayar balik pembiayaan dan terpaksa berhadapan dengan RISIKO RUMAH DILELONG.

untuk makluman anda, Takaful MRTT yang ada dalam pembiayaan hartanah anda tak cover anda ketika SAKIT KRITIKAL..pembayaran balik pembiayaan perlu diteruskan walaupun ketika itu mungkin sudah HILANG PENDAPATAN.

Kenali Penasihat Pengurusan Risiko Kewangan Anda!

Hi, Assalammualaikum..

saya Alwahida Ismail adalah seorang Graduan Diploma Perbankan Islam dan Ijazah Sarjana Muda Pengurusan (Kewangan) di Universiti Sains Malaysia (USM).

Alhamdulillah, Wahida mula berkecimpung sepenuhnya dalam bidang HARTANAH pada tahun 2016 dan Syukur Wahida berjaya bantu ramai Kakitangan Awam & Swasta untuk diorang memiliki RUMAH PERTAMA mereka.

Pada tahun 2022 wahida juga turut dilantik sebagai Fasilitator dalam Program The Property Warrior di Ilham Akademi, iaitu di bawah naungan Mentor Hartanah Malaysia, Tn Ahyat Ishak.

Seperti sedia maklum, 2 masalah terbesar pembeli hartanah di Malaysia adalah banyak terdedah kepada RISIKO LELONG Ketika HILANG PENDAPATAN AKIBAT SAKIT dan BAKI HUTANG TAK DAPAT DILUPUSKAN SELEPAS MENINGGAL.

Jadi Wahida juga turut mengambil tanggungjawab untuk bantu semua PEMILIK HARTANAH di Malaysia membuat persediaan DANA PENGGANTIAN PENDAPATAN dan PELUPUSAN HUTANG melalui pemilikan SIJIL TAKAFUL.

Jadi harapan wahida semoga wahida dapat jadi PENASIHAT HARTANAH & PENGRUSAN RISIKO KEWANGAN untuk bantu anda BELI dan BELA hartanah anda supaya dapat DIWARISKAN kepada anak-anak, InsyaAllah..

Untitled (3)

Tahukah anda apabila berlaku kematian, semua harta seperti berikut akan dibekukan dan tidak boleh dipindah milik❓❓

Berikut adalah antara HARTA yang akan DIBEKUKAN selepas KEMATIAN dan tidak boleh diguna selagi proses pembahagian FARAID belum selesai…

❌ Duit simpanan di bank
❌ ASB
❌ KWSP
❌ Tabung Haji
❌ Rumah
❌ Hartanah
❌ Kereta

photo_2022-09-23_11-33-29

Masalah yang sering berlaku selepas kematian:

☹️ Waris yang ditinggalkan TIADA MODAL untuk urus pembahagian HARTA PUSAKA kerana proses tersebut melibatkan KOS yang tinggi.

☹️ Tiada kesepakatan antara WARIS FARAID  menyebabkan proses tidak dapat diselesaikan dalam kadar SEGERA.

☹️ Perebutan harta di kalangan waris dan pengabaian anak yatim oleh waris faraid.

☹️ Pasangan dan anak-anak HILANG tempat berteduh kerana RUMAH atas nama arwah terpaksa DIJUAL untuk pengagihan FARAID sekiranya waris faraid menuntut hak tersebut.

☹️ Pasangan yang ditinggalkan TIADA DUIT untuk kelangsungan Hidup dengan anak-anak selagi pembahagian FARAID belum selesai.

Antara sebab HARTA BEKU Tidak dituntut adalah kerana waris tak ada duit untuk urus!

Hanya satu ALTERNATIF TERBAIK yang boleh kita sediakan ketika HIDUP adalah dengan mengambil TAKAFUL dan HIBAHKAN kepada orang TERSAYANG..

Fungsi HIBAH TAKAFUL selepas kematian:

photo_2022-10-20_22-53-17

🙂 Pasangan ada DUIT SEGERA dari pampasan takaful yang diterima untuk meneruskan kelangsungan hidup dengan CEPAT.

🙂 Pasangan ada MODAL TUNAI untuk membayar bahagian waris faraid sekiranya dituntut dan sekaligus dapat jaga RUMAH yang ditinggalkan oleh arwah daripada terpaksa DIJUAL kerana rumah mempunyai SENTIMENTAL VALUE yang amat BERHARGA.

🙂 Pasangan ada MODAL TUNAI untuk uruskan HARTA PUSAKA supaya ia tidak DIBEKUKAN dan proses pembahagian FARAID dapat diselesaikan segera.

🙂 Pasangan ada MODAL TUNAI untuk bantu arwah selesaikan semua BAKI HUTANG yang ditinggalkan arwah tanpa membebankan mereka.

🙂 TUNAI pampasan daripada sijil takaful arwah akan dimasukkan terus ke dalam akaun PENAMA dan tidak boleh dipertikaikan oleh waris faraid, kerana hanya HIBAH TAKAFUL sahaja HARTA yang TIDAK DIBEKUKAN dan TIDAK PERLU DIFARAIDKAN.

"Kasihani Keluarga Anda, Jangan tinggalkan mereka dalam keadaan Membebankan dan Meminta-minta. "

P/s: Jika hari ini anda terasa BERAT untuk menyimpan untuk bantu INSAN yang anda SAYANG, bayangkan bertambah BERAT orang lain untuk terus menghulurkan Bantuan kepada mereka..

photo_2022-09-23_11-33-48
Untitled - 2021-10-16T030843.669

Persediaan Untuk Keluarga tersayang mereka telah sediakan.

"Nasib baiklah wahida terangkan akak tentang hibah ni. Akak pernah dengar sebelum ni tapi tak berapa faham fungsi dia. Lepas wahida jelaskan, Akak rasa penting sangat ambik hibah nie sebab banyak dapat membantu pasangan dan anak2 kita dari taggung hutang yg ditinggalkan, banyak sangat manfaat akak rasa."
Pn Sabira Binti VPK Abdulla
Klang, Selangor
"Pada saya hibah ni sangat2 penting untuk setiap individu yang mempunyai komitmen yang banyak. Sebab kita tak tahu masa akan datang apa akan jadi pada kita, kalau umur panjang Alhamdulillah hutang dapat selesai. tapi sekiranya berlaku apa2, siapa akan bantu saya selesaikan semua hutang saya? Jadi pada saya HIBAH ni sangat patutlah untuk perlindungan jangka masa panjang supaya kita dapat pastikan diri bebas hutang sekiranya meninggal dunia."
Muhammad Norzri Bin Ahmad Sawab
Sepang, Selangor

TAWARAN HIBAH TAKAFUL MAMPU MILIK

WhatsApp Image 2023-01-21 at 3.04.36 PM (2)
WhatsApp Image 2023-01-21 at 3.04.35 PM
WhatsApp Image 2023-01-21 at 3.04.36 PM
WhatsApp Image 2023-01-21 at 3.04.36 PM (1)
WhatsApp Image 2023-01-21 at 3.04.37 PM
WhatsApp Image 2023-01-21 at 3.04.38 PM

PLAY VIDEO DI BAWAH UNTUK PESANAN

Sila klik SUBSCRIBE untuk lebih INFO berkaitan HARTANAH dan KEWANGAN.

Agihkan simpanan anda 10% ke dalam tabung hibah takaful untuk: PELUPUSAN HUTANG PENGGANTIAN PENDAPATAN

MANFAAT HIBAH TAKAFUL

Dapatkan Plan HIBAH TAKAFUL Mampu Milik dan Kalis Inflasi anda sekarang!

Follow Saya Di Social Media Untuk Lebih Info & Tips!

Sekiranya anda berminat untuk dapatkan update INFO TERKINI berkaitan HARTANAH, serta TIPS & PANDUAN untuk pembelian RUMAH PERTAMA, Jangan lupa FOLLOW saya di bawah!

Hak milik kekal © alwahidaismail.com 2017

error: Content is protected !!